رسانه هاي غربي و حاميان خارجي و داخلي آن ها که طبق روال هميشگي خود، راهپيمايي ميليوني مردم در نه دي 88 را حکومتي جا مي زدند از سخنان دکتر روحاني در چابهار به شدت برآشفتند و ادعاي آزادي و قدرت تحمل پذيري خود را به نمايش گذاشتند.
به گزارش
سلام لردگان، به نقل از سرويس سياسي جام نيوز، پنجمين سالگرد حماسه 9 دي در حالي در هفته گذشته برگزار شد که رسانه هاي فارسي زبان وابسته به دولت هاي غربي آن را به سبک و سياق هميشگي خود پوشش دادند.
بي بي سي فارسي (BBCPERSIAN)، صداي آمريکا (VOA)، راديو فردا (RADIOFARADA)، دويچه وله (Deutsche Welle) و راديو فرانسه (Radio France Internationale) در روزهاي پيش از 9 دي امسال بيشتر نگاه خود را بر موضوع حصر سران فتنه متمرکز کردند و تلاش نمودند اينگونه وانمود کنند که پايان حصر، خواسته اي ملي و عمومي است؛ اما سخنان حجت الاسلام روحاني درباره 9 دي، آب پاکي بود بر روي دستان مديران و اداره کنندگان شبکه هاي وابسته به دولت هاي انگلستان، آمريکا، آلمان و فرانسه.
پرده اول: رفع حصر خواسته اي ملي و عمومي است؟!
خط رسانه هاي غربي در مورد حصر اغلب بر دو محور مي چرخد: اول آنکه بدون توجه به مصوبه شوراي عالي امنيت ملي، مدام بر غيرقانوني بودن حصر تأکيد مي کنند. دوم اينکه بدون ارائه هيچ دليلي ادعا مي کنند رفع حصر خواسته اي عمومي در ايران است.
هفته گذشته آيت الله آملي لاريجاني که خود به عنوان قاضي القضات در جلسه شوراي امنيت ملي حضور دارد، در مورد شبهه غيرقانوني بودن حصر گفت: «در حصر هيچ خلاف قانوني صورت نگرفته و مصوبه جلسه اي از شوراي عالي امنيت ملي بود که ما نيز در آن حضور داشتيم و بر اساس مصالح در آن جلسه تصميم گيري شد و کساني که قانون اساسي را مي بينند و بحث حق و دادخواهي که در قانون اساسي مطرح شده را عنوان مي کنند بايد توجه داشته باشند که همه مواد قانون اساسي را با هم بايد ديد نه اينکه اصلي را بپذيريم و اصل ديگر را رها کنيم.»
در رأس رسانه هاي فارسي زبان، رسانه دولتي انگلستان قرار دارد که بر اينکه رفع حصر، دغدغه اصلي مردم ايران است، تأکيد داشت. "محمد علي توفيقي" عضو پيشين سازمان مجاهدين انقلاب بدون آنکه هيچ دليل و سندي ارائه کند، در شبکه بي بي سي گفت: «حصر، مطالبه عمومي است»
مجري بي بي سي فارسي هم تأکيد کرد: «به نظر مي رسد بررسي هايي که سطح جامعه برگزار مي شود، نشان مي دهد مقوله حصر به عنوان يک خواسته مردمي در جامعه وجود دارد.»
اما توفيقي که همچنان بر ادعاي خود مصر بود در نهايت حقيقت را روشن کرد و ادعاي خود را زيرسؤال برد: «ما وقتي مي گوييم رفع حصر يک مطالبه عمومي و اجتماعي است هيچ آمار رسمي و نظرسنجي ميداني نداريم.»[!]
"علي عليزاده" با عنوان تحليلگر سياسي اعتقاد ديگري دارد. وي مي گويد: «رفع حصر در جامعه اولويتي ندارد. متأسفانه يا خوشبختانه، چه بخواهيم و چه نخواهيم اين اولويت را نمي بينيم. بايد بپذيريم در سال 88 مخالفان شکست خوردند. در دي ماه 93 هستيم، متأسفانه خواسته رفع حصر براي مردم ايران وجود ندارد. اولويت هاي شخص محور، خانواده محور، اجتماعي و غيرسياسي براي مردم وجود دارد.»
پرده دوم: 9 دي، حادثه اي حکومتي است نه مردمي!
بارها شنيده ايم که 22 بهمن، روز قدس، 13 آبان، انتخابات ها و... در رسانه هاي غربي، دولتي و حکومتي تبليغ مي شوند و جمعيت هاي ميليوني 22 بهمن يا انتخابات ها را تنها هزاران نفر مي بينند و مي خوانند.
با اين شيوه اطلاع رساني، از رسانه هاي فارسي زبان نمي توان جز اين انتظار داشت که حضور مردم در 9 دي 88 را حکومتي بخوانند. البته آن ها تاکنون مشخص نکرده اند که منظورشان از مردم چه کساني هستند؟!
به اين جمله مجري بي بي سي فارسي دقت کنيد: «مخالفان مي گويند در 9 دي، نزديکان حکومت را با اتوبوس از جاهاي ديگر آوردند. با اين همه نتوانستند جنبش سبز را شکست دهند.»
گرچه مشخص است که قاعدتا بخشي از مردم با اتوبوس در تجمعات و راهپيمايي ها شرکت مي کنند؛ اما توهين هايي اين چنيني به درک و شعور مردم ايران و استفاده از واژه هايي مانند "سانديس خور" اتفاق غريبي در رسانه هاي مدعي "بي طرفي"، "منصف" و "حرفه اي" بودن، نيست.
عصبانيت از راهپيمايي نه دي و بزرگداشت آن
پرده سوم: تهديد روحاني به دليل يک اظهارنظر!
جريان رسانه اي وابسته به غرب مي کوشد با فضاسازي ها و خبرسازي هايش رئيس جمهور را تحت فشار قرار دهد و از اين طريق و با آلوده کردن فضاي سياسي کشور و مقابل هم قرار دادن مسؤولان به خواست هاي خود برسد.
اين جريان رسانه اي در يکسال گذشته بارها تکرار کرده است که:
چرا روحاني به وعده اش براي رفع حصرعمل نمي کند؟
آيا وعده هاي روحاني پوچ است؟
دولت روحاني صداقت ندارد؟
روحاني نمي خواهد ميرحسين و کروبي آزاد شوند چون اگر آن ها آزاد شوند محبوبيت او کم مي شود!
روحاني بايد با مردم سخن بگويد، موانع رفع حصر را مطرح کند، بگويد چه کساني نمي گذارند رهبران سبز آزاد شوند و از اين راه فشار بياورد.
بهترين گزينه براي جريان رسانه اي غرب و حاميانش، فشار بر رئيس جمهور و خارج کردن او از اعتدال و قانون است تا از تنش ها و آلوده شدن فضاي سياسي بيشترين بهره را ببرد. راهکاري که نه تنها تا به حال راه به جايي نبرده است، بلکه با سخنان رئيس جمهور در چابهار، مديران اين رسانه ها و حاميان تندرو داخلي و خارجي آن ها را مستأصل کرده است.
ويدئو/ نگاهي به بخشي از برنامه سازي هاي هفته گذشته بي بي سي و صداي آمريکا
به اين سخنان تحريک آميز علي عليزاده در بي بي سي توجه کنيد: «آقاي روحاني مي داند وضعيتي که ايشان را به قدرت رساند وضعيتي است که حصر بخشي از آن است. اگر حصر از بين برود، موسوي و کروبي به نيروهاي فعال سياسي تبديل مي شوند و باعث کاهش محبوبيت روحاني و دولتش خواهد شد. آقاي روحاني ممکن است به دنبال آزادي بي سر و صدا و خنثي کردن موسوي و کروبي باشد ولي به هيچ وجه تمايلي به رفع حصر ندارد.»
"عيسي سحرخيز" کارشناس اصلاح طلب بي بي سي نيز در همين راستا از تهران به بي بي سي گفته است: «آقاي روحاني در زمينه حصر خيلي کوتاهي کرده است.»
عصبانيت شديد و حمله به رئيس جمهور
کساني که از آزادي و حقوق مدني و حق سخن گفتن مي گويند، سخنان رئيس جمهور در چابهار را برنتافتند. مگر روحاني چه گفته بود؟
حجت الاسلام روحاني روز 9 دي در چابهار گفت: «9 دي به معناي بيعت مجدد با جمهوري اسلامي ايران، اصل ولايتفقيه و خاندان امامت و روز همدلي، اتحاد، انسجام و وحدت ملي است، پيام اين حماسه بزرگ و حضور مردم در اين روز آن بود که هر فردي حرف، نقد و يا اعتراضي دارد بايد در چارچوب قانون و مقررات آن را بيان کند، پيام 9 دي براي مردم و جامعه، وابستگي و عشق به خاندان رسالت و دلدادگي و وفاداري به انقلاب، خط و راه حضرت امام (ره)و مقام معظم رهبري بود.»
فتنه 88
شبکه ها و سايت هاي فارسي زبان غربي و برخي اصلاح طلبان تندرو با وجود ادعاي آزادي سخن گفتن، از اين سخنان عصباني شدند و به رئيس جمهور حمله کردند.
تندترين حمله را سايت آمريکايي راديو فردا انجام داد. در مقاله اي که اين سايت منتشر کرد، با تهديد کردن رئيس جمهور ايران آورده شده است: «اين، بعيد است براي رييس جمهوري که طيفي از اکثريت تغييرخواه ايران جزو حاميان انتخاباتي وي بودند، بدون هزينه باشد.»
"مرتضي کاظميان" مقاله نويس مدعي آزادي قلم و سخن راديو فردا، دليل عصبانيت خود را اينگونه نمايان مي کند: «حسن روحاني جمعيتي را که در نهم ديماه ۱۳۸۸ (پس از عاشوراي خونين) توسط نهادهاي حکومتي و با تبليغات پرحجم، عليه سبزها بسيج شده بودند، "مردم" توصيف کرده، و گفته است: "در ۹ دي مردم خواستند به يکسري اتفاقات ناخوشايند پايان دهند."»
مقاله نويس اين سايت آمريکايي افزود: «او ازيکسو مدعي شد که لشکر بسيج شده توسط حکومت در روز ۹ دي، "مردم" ايران را نمايندگي ميکردند و متعلق به "يک جناح و گروه سياسي" نبودند؛ و از سوي ديگر ادعا کرد که اين تجمع حکومتي، نمادي از بيعت مردم ايران با رهبري و اصل ولايت فقيه بود.»
رسانه هاي فارسي زبان وابسته به غرب و اصلاح طلبان تندرو، به هر کسي که نظري برخلاف آن ها داشته باشد با شيوه هاي مختلف حمله ور مي شوند و با عصبانيت و تندي برخورد مي نمايند. چنانکه کاظميان در ادامه آورده است:
«سخنان اخير روحاني و تفسير معنادار و تأملبرانگيز وي از ۹ دي، بهنوعي تکميلکنندهي اظهاراتي بود که در روزهاي گذشته به نقل از رييس شوراي فرهنگي نهاد رياست جمهوري منتشر شد. سيدرضا اکرمي در چند اظهارنظر و مصاحبه، حصر خانگي رهبران جنبش سبز را که از ۱۴۰۰ روز گذشته، "قانوني" توصيف کرد و معترضان [فتنه گران نه معترضان] به نتايج انتخابات ۱۳۸۸ را "عدهي معدودي آشوبگر" و اعتراض در روز عاشورا را "توهين به مقدسات" ارزيابي کرد.»
وي در نهايت، توهين هايش به رئيس جمهور قانوني و مورد حمايت مردم را ادامه مي دهد و باز هم بدون هيچ مستندي مدعي مي شود: يکسال و نيم از عمر دولت بنفش گذشته؛ روحاني اما نه تنها همچنان به جامعه مدني و توسعه سياسي بياعتنا نشان ميدهد، بلکه بخش مهم و موثري از حاميان انتخاباتي خود را ناراضي ميکند.